Oranjelaan 3/Peter Zuidlaan 3
2742XE Waddinxveen
T. 0182 - 616894/614055
E. directie@kw-a.nl
Muiswerk

Maart 2019:   Voorjaarsles op de kinderboerderij

Op donderdag 21 maart was het dan zover:  een voorjaarsles op de kinderboerderij.
De kinderen keken hier erg naar uit en hadden er veel zin in. 
Tijdens de les leerden de kinderen alles over de bij, kikkers, kippen en konijn. Door te kijken, te onderzoeken, te voelen en door zelf activiteiten uit te proberen kwam de lente tot leven. 
Hierna hebben we ook nog wat buitenopdrachten gedaan en zijn we nog even alle dieren langs geweest.
We hebben genoten!  Bedankt alle ouders voor het begeleiden en het rijden. 

Alle foto's zijn te zien en te downloaden via dit album:

Voorjaarsles op de kinderboerderij


Februari 2019:  afsluiting project Lekker
De afgelopen weken hebben de kinderen bij taal hard gewerkt door het lezen van recepten, het schrijven van lijstjes en het maken van beschrijvingen.  Als afsluiter was het dan ook tijd voor een echt lekkere afsluiting!
Samen bakten we een appel-roomtaart, kwarktaart en prikkers met poffertjes, om dat 's middags samen op te peuzelen tijdens een high limo!
oktober 2018:   project over de boom
In groep 3 werken we over de boom. En in de herfst verandert er natuurlijk veel aan de boom! We zien de bladeren veranderen en uiteindelijk van de boom afvallen en kunnen we de heerlijke vruchten plukken.
Samen met de kinderen van groep 4 en 5 hebben we van appels lekkere appelflappen gebakken. 
september 2018:   afsluiting project Start!
Dit jaar zijn wij gestart met een nieuwe taalmethode in de groepen 4 t/m 8. Deze methode bestaat uit verschillende projecten waar de taalactiviteiten in verwerkt zijn. Het eerste project heeft de naam Start en gaat over (bord)spelletjes.
Na verschillende taallessen over dit onderwerp was er een leuke afsluiting:  een spelletjesmiddag waar ook ouders en andere familieleden mochten aanschuiven. Samen hadden we een fijne middag!

Afsluiting project Start
september 2018:
De kinderen in groep 3 hebben al een aantal letters geleerd. Ze kennen ze al zo goed, dat woordjes aan elkaar voorlezen al heel erg goed gaat: