Oranjelaan 3/Peter Zuidlaan 3
2742XE Waddinxveen
T. 0182 - 616894/614055
E. directie@kw-a.nl

Techniek en ICT

Techniek en ICT - circuit 1


Vorige  week zijn we gestart met verschillende opdrachten. We hebben 5 opdrachten bedacht. Elke groep werkt 2 weken aan dezelfde opdracht, daarna wisselen de groepjes en de groepssamenstelling door. 

Eén groepje startte met het maken van een zenuwenspiraal. De kinderen moesten een stroomkring aanleggen, het hout moest worden gezaagd en worden afgewerkt. Kortom het groepje had de taken goed verdeeld. Volgende week gaan ze het verder afmaken. 
 

Een ander groepje is gestart met het maken van hun eigen merk gel. Ze hebben het ook een naam moeten geven, zodat ze hun eigen gel hebben geproduceerd! En gave kleurtjes! Ze hebben alles weer keurig opgeruimd. De tweede week gaan ze aan de slag met micro:bit.

Weer een ander groepje startte met het bouwen via Lego we do. Ze moeten ontwerpen, bouwen en programmeren. Ze werken 2 weken aan deze opdracht. 

De 4e groep is bezig geweest met de maanlanding. Ze hebben de landing zelf bekeken via een echte 3D bril. Vervolgens hebben ze verschillende satellieten 3D bekeken en gaan ze met deze informatie een muurkrant maken.  

De laatste groep heeft in week 1 met de probot een parcour ontworpen en uitgetest. In de tweede week zijn ze met de robot Dash &Dot aan de slag geweest.

We zijn nu al benieuwd naar volgende week.

De kinderen zijn op een hele enthousiaste en creatieve manier bezig geweest!