Oranjelaan 3/Peter Zuidlaan 3
2742XE Waddinxveen
T. 0182 - 616894/614055
E. directie@kw-a.nl

Safarispel in het teken van de oude Grieken en het oude Egypte

De laatste plusklas van 2017 stond in het teken van het safarispel. Dat is een spannend spel waarbij samenwerken, creatief denken, parate kennis en zoekvaardigheden centraal staan.
De kinderen werkten in groepjes die door 'het lot' waren samengesteld. En dat ging supergoed! Binnen de groepjes werd goed naar elkaar geluisterd, de groepsleden hielden rekening met elkaar en... maakten vooral gebruik van elkaars kwaliteiten!
Door het uitvoeren van opdrachten konden de groepjes geld verdienen. Met dat geld konden spullen worden gekocht om een mooi themapark over Griekenland of Egypte te bouwen. Want dat was de opdracht: Bouw het mooiste, spannendste, interessantste themapark over Griekenland of Egypte.
Natuurlijk werd er niet alleen heel hard gewerkt, er is ook veel gelachen! Tijdens het naspelen en becommentariëren van de oud-Griekse worstelwedstrijd bijvoorbeeld; sommige groepjes speelden de wedstrijd meer dan levensecht na... Het mummificeren van Rory leverde ook lachtranen op; op de foto kunt u zien hoe een mummie met de slappe lach er uit ziet.
Aan het einde van de ochtend (groep 7/8) of middag (groep 5/6) hebben alle groepjes hun themapark gepresenteerd. Sommige themaparken zagen er prachtig uit, andere themaparken zagen er iets minder mooi uit maar werden met een prachtig verhaal gepresenteerd. Alle themaparken zijn in ieder geval het resultaat van uitstekend samenwerken en veel plezier!